Workshops

De eerste hapjes

Gezonde en volwaardige voeding…. Als ouder wil je dat je kind krijgt wat het nodig heeft. Rond de 6 maanden begint je kindje met de eerste hapjes. Om vervolgens stap voor stap van melkvoeding over te gaan op vaste kost.  Een grote stap, ook voor jou als ouder. Genoeg reden voor vragen als: Wanneer begin ik? Wat kan ik het beste geven? én Hoe krijg ik dit ingepast in mijn dagschema? Nieuwsgierig hoe jij je kindje gezond kan voeden? Schrijf je dan in voor de workshop De eerste hapjes’ 

In deze workshop geeft StoereKost informatie over volwaardige voeding voor je kindje. Hierbij richten we ons op kinderen van 4 maanden tot 18 maanden.

Deze workshop is voor alle (aanstaande) ouders. Dus zowel

 • als je kindje nog niet geboren is en je wel informatie wilt over de overgang van melkvoeding naar vaste kost.
 • als je al begonnen bent met de het geven van vaste voeding maar je graag meer informatie wilt.
 • als je kindje al geboren is maar je nog niet bent begonnen met het geven van vaste kost.

StoereKost beantwoordt de volgende vragen:

 • Wanneer begin je met vaste voeding?
 • Wat kun je het beste geven? En waar kun je beter nog even mee wachten?
 • Hoeveel voeding heeft je kindje nodig?
 • Wel of geen potjes?

Na het volgen van deze workshop heb je:

 • Kennis waarmee je als ouder vervolgens keuzes kunt maken die het beste bij jou en je kindje passen
 • Praktische informatie: voorbeeld dagschema’s per maand, introductieschema verschillende voedingsmiddelen, etc.
 • Een reader met de belangrijkste informatie vanuit de workshop en met handige extra’s: voedingsschema’s en receptjes!

StoereKost kiest er bewust voor om de workshop in een kleine groep aan te bieden. Een prettige omgeving om in te gaan op persoonlijke situaties en vragen én, niet onbelangrijk, onderling ervaringen uit te wisselen!

StoereKost geeft de workshop in Amersfoort en Soest. In Amersfoort geven we de workshop bij Mums&More. In Soest bij de Ekoplaza. Meld je aan met andere moeders/vaders van de zwangerschapsgym, vanuit de buurt of uit je vriendenkring.

DATUM: 22 mei en 10 juli van 19.30-21.30 uur in Soest

DUUR: 2 uur

PRIJS: 35 euro per persoon (als ouderpaar betaal je 65 euro)

Direct aanmelden of meer weten?

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reageer Tamara 7 februari 2016 om 20:55

  Toen mijn dochter Sara in augustus was geboren zijn wij begonnen aan een nieuw avontuur. Elke nieuwe stap in haar ontwikkeling is weer een nieuwe zoektocht voor ons. Zo ook beginnen met haar eerste hapjes vast voedsel. Ik merkte dat ik hier nogal tegen op zag. Er speelde verschillende vragen door mijn hoofd zoals, wanneer begin ik hier mee, wat voor voedsel mag ik haar geven, hoe bereid ik dit voedsel voor, wanneer op de dag geef ik haar dit hapje, is het dan ter vervanging van een fles, ga ik potjes geven (leek me veel makkelijker) of is dit toch niet goed voor haar, enz.
  Ik kreeg toen de mogelijkheid om de workshop “de eerste hapjes” te volgen. Hierdoor heb ik antwoord gekregen op mijn vragen en ook nog meer informatie gekregen over voeding. De insteek van de cursus is dat je informatie krijgt maar ze waren heel duidelijk dat je uiteindelijk moet doen wat goed bij jou past. Daarnaast vond ik het ook fijn om andere moeders/ouders te spreken die hun eigen vragen en ervaringen hadden. Door de cursus heb ik ook het gevoel gekregen dat ik deze nieuwe fase met mijn dochter vol vertrouwen in kon gaan.
  Wij zijn nu ongeveer een maand verder en Sara heeft al verschillende fruit en groente hapjes gehad. Elke keer dat ik haar weer wat nieuws geef is het weer afwachten wat ze ervan vindt. De verschillende gezichten die ik van haar krijg zijn erg leuk. Af en toe heb ik nog steeds vragen maar dan kan ik de reader erbij pakken en heb ik zo de informatie weer gevonden. In mijn mening dus echt een aanrader.

 • Reageer Eerste workshop StoereKost in Amsterdam! – StoereKost 26 april 2017 om 08:15

  […] De eerste hapjes […]

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.