Avondhap, Lentekost, Recepten, Soep&Sap

Zoete rode bietjessoep!

Een heerlijke zoetige soep! Door de mooie rode kleur is het leuk te combineren met een groene salade

Tip:gebruik hiervoor de loof van de biet! en volkoren broodjes…Klaar is je lentetafel!

Dit heb je nodig:

  • 2-3 flinke rode bieten
  • 2 stuks winterpeen
  • 1 blokje groentebouillion
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote of twee kleine uien
  • stukje verse gember
  • verse bieslook en/of basilicum
  • voor de volwassen versie: cayennepoeder

Zo maak je het:

  1. Schil de bieten en wortels en snijd in blokjes.
  2. Snipper de ui en knoflook en gember.
  3. Breng alles aan de kook in 500ml water, samen met het bouillonblokje. Voeg voor de volwassen versie wat cayennepoeder toe. Dit maakt het lekker pittig!
  4. Kook tot de biet en wortel gaar zijn.
  5. Pureer met de blender of staafmixer.
  6. Breng op smaak met kruiden naar keuze.
  7. Eventueel garneren met verse bieslook of takje basilicum.
Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.