jammie
Lentekost, Recepten, Soep&Sap

Wortelsoep

We hadden nogal een voorraad aan wortelen in huis. Dus ik maakte een wortelsoep en deze smaakte verrassend lekker. Gezien er redelijk wat kruiden in zitten zou ik het recept niet gelijk als ‘kindvriendelijk’ bestempelen, maar dochterlief eet er zo een kom van weg! De moeite waard dus om het uit te proberen… En anders kun je wat minder kruiden toevoegen. Het recept komt uit kookboek Veggiestan.

Dit heb je nodig:

  • 50 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 cm gember, geschild en fijn gehakt
  • olijfolie
  • 600 g wortels
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml sinaasappelsap (vers)
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el bloem
  • sap van 1 limoen
  • 100 ml kokosmelk
  • zout en peper

Zo maak je het:

  1. Smelt de boter in een pan en voeg de ui, wortel, knoflook, gember, kardemom en kurkuma toe en laat een paar minuutjes bruinen.
  2. Voeg de bloem toe, vervolgens de bouillon, sinaasappel- en limoensap toe.
  3. Breng aan de kook en laat op lag vuur 30 minuten koken. Voeg tegen het eind de kokosmelk toe.
  4. Neem van het vuur en maak de soep fijn met een blender. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  5. Vind je de soep nog te dik? Voeg er dan nog wat bouillon of water aan toe.

 

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.