Lentekost, Recepten, Salade

Wortelsalade met rozijntjes

Een frisse wortelsalade met een zoete twist. Voor dit recept is het erg handig om een keukenmachine te hebben om de wortel mee te kunnen raspen. Al is raspen met de hand natuurlijk ook een optie.

Dit heb je nodig:

  • 500 gr wortelen (raspklaar)
  • 1 appel
  • handje rozijnen
  • sap van een halve sinaasappel
  • olijfolie
  • 1 tl mayonaise
  • 1/2 tl mosterd
  • zout en peper

Zo maak je het:

  1. Rasp de wortelen en de appel. De appel mag minder fijn geraspt worden dan de wortel.
  2. Knijp wat vocht uit de wortel en appel en leg in een schaal.
  3. Maak de dressing van de sinaasappel, scheut olijfolie, mayonaise en mosterd. Roer deze door de wortel. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Roer tot slot de rozijnen door de salade.

Eet smakelijk!

Optioneel: voeg walnoten toe aan de salade.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.