Ochtendhap, Ontbijt, Recepten, Toet&Taart

Courgette-banaanmuffins!

Een leuk recept om mee te geven in de lunchtrommel! En hoppa, weer wat makkelijke groentjes!

Dit heb je nodig (6 muffins):

  • 125 gr havermout
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 40 gr dadels zonder pit
  • 1/2 courgette, geraspt en uitgelekt
  • evt. lepel chiazaad

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 190C
  2. Maal de havermout tot meel in de keukenmachine
  3. Voeg de gepelde banaan, de eieren en de dadels toe en mix tot een gladde massa
  4. Schep de courgetterasp en evt. het chiazaad met een spatel door het mengsel
  5. Verdeel het beslag over 6 holtes van een muffinvorm in papieren cupjes
  6. Bak de muffins in ca. 20 minuten goudbruin en gaar

Tip: deze muffins bak je de avond van tevoren, laat je helemaal afkoelen en houd je 2 dagen vers in een luchtdichte doos. StoereKost voor in de lunchtrommmel naar school! Vers óf bevroren in je tas, na een kleine 2 uur zijn ze wel ontdooid.

Invriezen kan dus ook! Laat ze afkoelen en bewaar in je diepvries. Je krijgt ze vervolgens vers door ze 10 minuten te bakken in een voorverwarmde oven (190 graden).

Smullen!

 

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.