Avondhap, Lentekost, Recepten, Zomerkost

Pannenkoekentaart met hummus

Wil je een succesrecept voor het hele gezin? Deze pannenkoekentaart valt ongetwijfeld in de smaak! Een plaatje om te zien en erg smaakvol. Het recept komt uit het kookboek ‘Bonen’ van Joke Boon.

Dit heb je nodig:

Voor de pannenkoeken (4-6 personen)

  • 150 g verse spinazieblaadjes (diepvriesspinazie kan natuurlijk ook!)
  • 3 eieren
  • 125 g (spelt)bloem
  • 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • snuf zout
  • 150 g volle melk of plantaardige melk
  • olijfolie

Voor de hummus

  • 250 g zoete aardappel in stukken
  • 1 kleine rode ui
  • olijfolie
  • 2 tl gemalen komijn
  • evt. 2 tl harissa (is pittig!)
  • 250 g gare kikkererwten
  • 1.5 tl tahin
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van 1 citroen
  • zout en peper

Zo maak je het:

De pannenkoeken

  1. Hak de spinazie fijn en voeg vervolgens de eieren toe. Klop door elkaar met de hand of gebruik de keukenmachine.
  2. Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en zout toe. Klop of mix en voeg beetje bij beetje de melk toe. Klop tot je een egaal beslag hebt, zo dik als yoghurt.
  3. Verhit de olie in de koekenpan en giet een lepel beslag in de pan. Bakken maar! Probeer de pannenkoeken ongeveer even groot te maken. Dat stapelt makkelijker.

De hummus

  1. Kook de zoete aardappel in water met wat zout en in 10 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
  2. Snipper het uitje fijn. Verhit olie in een koekenpannetje en fruit de ui zachtjes. Voeg na zo’n 5 min de komijn en evt. harissa toe en bak nog even mee.
  3. Houd 1 el kikkererwten achter om de taart mee te versieren. Pureer de rest in bijv. de keukenmachine fijn met de tahin, knoflook, citroen, de ui en de zoete aardappel. Voeg een flinke scheut olijfolie toe. Voeg naar smaak zout en peper toe. Laat draaien tot een grof of fijn mengsel, maar net wat de voorkeur heeft! Niet voldoende op smaak? Voeg nog wat citroen of zout toe.

Nu kan de taart opgebouwd worden en daar kunnen de kinderen heel goed bij helpen!

  1. Neem een spinaziepannenkoek en bestrijk deze met een laagje hummus. Ga zo door tot alle pannenkoeken op zijn of de taart hoog genoeg is. Zorg dat er wat hummus overblijft voor op de laatste pannenkoek.
  2. Garneer de taart met kikkererwten!

Eet smakelijk!

 

 

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.