Avondhap, Herfstkost, Recepten, Toet&Taart, Winterkost, Zomerkost

Rodekooltaart

StoereKost wilde ook eens wat anders met rode kool maken. Wat bakprobeersels verder, hebben we een verrassend lekker hartig taartje als resultaat!!

Dit heb je nodig:

  • 150 gr havermout
  • 5 eieren
  • 50 gr roomboter
  • 300 gr rode kool in reepjes
  • flinke scheut appeldiksap
  • 1 groene appel
  • 2 el rozijnen
  • 200 gr crème fraÎche
  • 125 gr geitenkaas
  • 3 el cashewnoten
  • zout en peper

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een springvorm van 24 cm en vet deze in, of gebruik bakpapier.
  2. Doe de havermout, 2 eieren, boter en zout in een kom en roer alles door elkaar. Giet het in de springvorm en druk aan met een lepel.
  3. Breng de rode kool met de appeldiksap en 50 ml water aan de kook. Laat op laag vuur 10 minuten stoven.
  4. Snijd de appel in stukjes en voeg samen met de rozijnen toe aan de rode kool. Stoof 5 minuten en giet daarna af.
  5. Klop de overgebleven eieren los in een kom en roer de crème fraÎche erdoor. Voeg naar eigen inzicht zout en peper toe.
  6. Doe de rode kool op de bodem van de hartige taart, leg de geitenkaas en cashewnoten erop. Giet als laatste het eimengsel over de taart.
  7. Zet de taart voor 25 minuten in het midden van de oven!

Eet smakelijk!!

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.