Avondhap, Herfstkost, Recepten, Winterkost

Pastinaak-kaasburgers

Deze lekkere hartige burger is erg fijn samen met een preistampotje als avondmaaltijd of met een frisse salade tijdens de lunch! Zijn er nog burgers over? Geef ze de volgende dag mee in de lunchtrommel. Ook koud zijn ze namelijk verrukkelijkkkk…! Het recept komt uit ‘De kleine vegetariër’.

Bereidingstijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 6-8 burgers

Dit heb je nodig:

  • 400 g pastinaak
  • 350 g belegen kaas
  • 1 ei
  • 2-3 eetl. gebuild meel (voor in het mengsel)
  • 1/2 theel. nootmuskaatpoeder
  • peper naar smaak
  • 1 1/2 eetl. gedroogde bieslook
  • meel (om in te wentelen)
  • 2 eetl. roomboter

Zo maak je het:

  1. Schil de pastinaak en rasp deze grof.
  2. Rasp ook de kaas grof.
  3. Doe de kaas, pastinaak-rasp, ei, meel en kruiden in een kom.
  4. Meng alles en maak er platte burgers van (5 cm doorsnede).
  5. Wentel deze door wat meel en bak de burgers op een half hoog vuur in de roomboter gaar en bruin.
Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.