Herfstkost, Recepten, Soep&Sap, Zomerkost

Makkelijk maar heerlijk tomatensoeppie!

Makkelijk, maar supergezond soeppie maken?

Wat heb je nodig:
een kilo rijpe tomaten
knofloof, drie tenen
uien 3 middelgrote
oregano
olijolie
kruidenbouillonblokje
zout
peper
basilicumblaadjes (garnering)

Hoe maak je het:
Verwarm de over voor op 200 graden.
Leg een kilo tomaten gesneden (in 4-en)op een bakblik met ui, gekneusde knoflook en oregano. Besprenkel ruim met olijfolie en laat 45 minuten stoven in de oven. Laat ondertussen het bouillonblokje weken in een halve liter gekookt water. Haal de tomaten uit de oven en gooi in een pan. Pureer de tomaten met een staafmixer. Voeg soep de bouillon toe en blijf pureren tot gewenste dikte. Voeg tot slot zout en peper toe en garneer met wat blaadjes basilicum.

Je kan de gepureerde tomaten ook als basis voor een pastasaus gebruiken…Love Italy!

 

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.