Avondhap, Recepten, Toet&Taart, Winterkost

Laagjestaart met knolselderij, avocado en appel!

Of je ze nu combineert in een soep of in deze hartige taart…knolselderij én appel lijken voor elkaar gemaakt! Deze laagjestaart valt op je bord al uit elkaar, maar het zicht wordt volop gecompenseerd door de smaak! Mijn jongens moesten na wat tegensputteren vooraf (zag er té gezond uit ;-)), toegeven dat het wel lekker was! Natuurlijk kan je er ook een vegetarische variant van maken door de kip weg te laten.

Dit heb je nodig:

een halve knolselderij
2 zure appels
2 pastinaken
2 preien
1 blikje rode linzen
1 grote avocado
250 gram biologische kipdijfilet
zout
ras el hanout
kokosolie
olijfolie

Zo maak je het (voor 3-4 personen):
Schil de knolselderij en snijd hem in stukken. Schil de pastinaken en snijd ze in stukken. Kook de groenten 15 -20 minuten in ruim water met wat zout en giet ze af. Schil de avocado en snijd deze in stukjes. Stamp een puree van de groenten en de avocado. Snijd de biologische kipdijfilet in stukjes en bestrooi ze met zout en wat ras el hanout. Bak de reepjes in wat kokosolie met olijfolie tot ze gaar zijn. Snijd de preien in ringen, was ze in een vergiet en wok ze kort. Vet een springvorm (20-2 cm) in met wat vet en stort de puree hierop. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakken. Leg de plakken op de puree. Leg de kipreepjes op de appelplakken en schep de prei hierop. Eindig met de afgespoelde linzen en zet de schotel 20 minuten in de oven op 175 graden.

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.