Recepten, Toet&Taart, Winterkost

Gevuld Speculaas

“Wie zoet is krijgt lekkers” en welk kind is er nou niet zoet geweest het afgelopen jaar? Dit gevulde speculaas is simpel om te maken én zonder geraffineerde suikers. En het belangrijkste… de smaak is heerlijk! Hier was de eerste portie zo op. Dus ik raad aan gelijk twee porties te maken. Dan heb je meer kans dat er nog een stukje over is voor op pakjesavond 🙂

Dit heb je nodig:

Voor het amandelspijs

  • 100 gram amandelmeel
  • 120 gram dadels
  • citroenschil van een 1/2 citroen
  • 1 eetlepel dadelstroop of andere stroop

Voor het speculaas

  • 200 gram bloem/meel (ik gebruikte speltmeel)
  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 80 gram kokosbloesemsuiker (je kunt ook oerzoet of honing gebruiken)
  • 3 el speculaaskruiden
  • 25 ml melk of water
  • 1 tl wijnsteenpoeder (of bakpoeder)
  • handje witte amandelen

Zo maak je het:

 Smullen maar!!
Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.