Lekker makkelijk bijgerechtje, zowel voor bij de middagkost als de avondkost!
Voor 4 personen:
Dit heb je nodig:
- 2 theelepels sesamzaad
- 400 gr diepvriesdoperwten
- 200 ml groentebouillon
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 125 ml crème fraîche
- (zee)zout en versgemalen zwarte peper
- 10 blaadjes verse munt, fijngesneden
Zo maak je het:
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat afkoelen.
- Kook de erwten gaar (in circa 10 minuten) in de bouillon en giet ze af.
- Hevel de erwtjes over naar een keukenmachine of gebruik een staafmixer en voeg de knoflook en de crème fraîche toe.
- Pureer het geheel tot de gewenste consistentie is bereikt.
- Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Schep de munt door de puree en strooi het sesamzaad erover!
Geen reacties