Avondhap, Brood&Smeersels, Lentekost, Recepten, Zomerkost

Frisse doperwtenpuree

Lekker makkelijk bijgerechtje, zowel voor bij de middagkost als de avondkost!

Voor 4 personen:

Dit heb je nodig:

  • 2 theelepels sesamzaad
  • 400 gr diepvriesdoperwten
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 125 ml crème fraîche
  • (zee)zout en versgemalen zwarte peper
  • 10 blaadjes verse munt, fijngesneden

Zo maak je het:

  1. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  2. Kook de erwten gaar (in circa 10 minuten) in de bouillon en giet ze af.
  3. Hevel de erwtjes over naar een keukenmachine of gebruik een staafmixer en voeg de knoflook en de crème fraîche toe.
  4. Pureer het geheel tot de gewenste consistentie is bereikt.
  5. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  6. Schep de munt door de puree en strooi het sesamzaad erover!
Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.