Recepten, Toet&Taart

Dadelballetjes met noten en kaneel

Leuk om samen met je kinderen te maken, want supermakkelijk deze dadelballetjes! En je kan er met gerust hart nog eentje nemen, want er wordt niets door de balletjes gedraaid dat je liever niet binnen wilt krijgen!

Voor 25 dadelballetjes – bereidingstijd: 10 minuten

Dit heb je nodig
  • 250 gram dadels, ontpit
  • 100 gram geroosterde amandelen (met velletje)
  • 1 volle eetlepel pindakaas (pure pindakaas zonder toevoegingen)
  • 1 theelepel kaneel
  • Een beetje kokosrasp en/of sesamzaadjes om de balletjes doorheen te rollen
 Zo maak je het
  1. Mix de dadels in de keukenmachine totdat er grof kruim ontstaat.
  2. Doe de amandelen, pindakaas en kaneel erbij en mix totdat de noten fijngehakt zijn.
  3. Draai van het mengsel balletjes en rol deze door de kokosrasp en/of sesamzaadjes.
  4. Je kunt de dadelballetjes meteen eten maar zelf plaatsen we deze graag eerst voor een paar uurtjes in de koelkast. Daar worden ze stevig en nog lekkerder van.
  5. Heerlijke Zoete Kost!
Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.