Recepten, Toet&Taart, Winterkost

Cake met verborgen groenten

Leuk om deze cake op tafel te zetten en samen met je kinderen te proeven wat er allemaal in de cake ‘verstopt’ zit! Je kan deze spannende cake natuurlijk ook samen bakken…!

Dit heb je nodig:

  • 50 gr kokosmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl zout
  • 4 eieren
  • 250 gr groente (voor deze cake is er gekookte pompoen en geraspte wortel gebruikt)
  • 2 el ahornsiroop
  • 4 el kokosolie (gesmolten)
  • 50 gr krenten

Zo maak je het:

  1. Zorg dat je de groente klaar hebt staan om in het beslag te doen. Oftewel rooster of kook de groente, of rasp ‘m fijn.
  2. Verwarm de oven voor op 175ºC en bekleed een bakblik (van ongeveer 20×20 cm) met bakpapier.
  3. Doe kokosmeel, zout, bakpoeder en kaneel in een kom en meng.
  4. Voeg vervolgens eieren, groente, ahornsiroop en kokosolie toe en roer tot er een egale massa ontstaat.
  5. Roer er tot slot de krentjes doorheen.
  6. Giet het beslag in het bakblik en bak in 20-30 minuten gaar in de oven.
  7. Laat afkoelen en snij in vierkantjes.

Eet smakelijk!

Tip:voor een extra feestelijk effect bestrooi de je cake nadat hij afgekoeld is met wat kokosschaafsel!

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.