Brood&Smeersels, Herfstkost, Recepten, Winterkost

Boerenkoolpesto: op een simpele manier wat extra groentjes!

Een simpele en heerlijke manier om wat extra groentjes binnen te krijgen! Voor kinderen is het extra leuk, omdat je lekker kan dippen. Dit kan je doen met een broodje, maar ook stukjes rauwkost doen het goed. En wat dacht je van ’s avonds als sausje over je pasta of een stukje vlees? Mmm…

Dit heb je nodig:

  • 150 gram boerenkool, voorgesneden of het hele blad zonder de dikke nerf
  • 50 gram amandelen
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 theel. zout
  • Versgemalen peper naar smaak
  • 150-200 ml. olijfolie

Zo maak je het:

1.Was de boerenkool of trek de zak voorgesneden boerenkool open. Blancheer 150 gram boerenkool 3 minuten in ruim kokend water.
2. Giet de boerenkool af in een zeef en spoel met koud water onder de kraan. Laat goed uitlekken en knijp het resterende water er met je handen helemaal uit.
3. Maal de boerenkool met de amandelen, citroensap, knoflook, olijfolie en peper en zout tot pesto in de keukenmachine of gebruik de staafmixer en een hoge mengkom. Giet er zoveel olijfolie bij als nodig. Schep de pesto in een afsluitbare pot en en bewaar maximaal 4 dagen in de koelkast.
Tip:
In plaats van amandelen kun je ook een ander nootje gebruiken, bijvoorbeeld walnoten. Extra smeuïg wordt het als je er een stukje parmezaanse kaas doorheen mixt!
Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Avatar
    Reageer Peter Opheusden 15 december 2017 om 16:49

    Beste Eelke, wat een leuk recept! Ik ga het gauw een keer uit proberen. Ik laat nog wel horen hoe het smaakt.

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.