Wat ik zo lekker vind aan deze bietensalade is de zoete smaak van de bietjes in combinatie met de zure smaak van de azijn. Dit recept haalde ik ooit uit een kookboek van Jamie.
Voor dit recept ben ik uitgegaan van gekookte bietjes. Je kunt ze voorgekookt kopen of zelf koken. Dit kun je bijvoorbeeld ook al een dag van tevoren doen.
- Bereidingstijd: 10 minuten (exclusief kooktijd bietjes)
- Hoeveelheid: 4 personen
Dit heb je nodig:
- 250 gr gekookte bietjes
- 250 gr hüttenkäse
- handje basilicum
- witte balsamicoazijn
- olijfolie
- zout en peper naar smaak
- citroenschil
- optioneel: veldsla
Zo maak je het:
- Snijd de bietjes in grove stukken. Leg de bietjes op een schaal en doe er 2 scheuten balsamicoazijn en een scheut olijfolie doorheen.
- Breng op smaak met peper en zout en strooi de blaadjes basilicum over de bietjes.
- Sprenkel een beetje olijfolie over de hüttenkäse en breng op smaak met wat zout en peper. Rasp er wat citroenschil overheen.
- Schep vervolgens de hüttenkäse over de bietjes en besprenkel het geheel nog met wat olijfolie.
Tip: lekker om met een aardappelsalade of aardappeltjes uit de oven te eten!
Geen reacties