Avondhap, Lentekost, Recepten, Salade

Bietensalade met huttenkase

Wat ik zo lekker vind aan deze bietensalade is de zoete smaak van de bietjes in combinatie met de zure smaak van de azijn. Dit recept haalde ik ooit uit een kookboek van Jamie.

Voor dit recept ben ik uitgegaan van gekookte bietjes. Je kunt ze voorgekookt kopen of zelf koken. Dit kun je bijvoorbeeld ook al een dag van tevoren doen.

  • Bereidingstijd: 10 minuten (exclusief kooktijd bietjes)
  • Hoeveelheid: 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 250 gr gekookte bietjes
  • 250 gr hüttenkäse
  • handje basilicum
  • witte balsamicoazijn
  • olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • citroenschil
  • optioneel: veldsla

Zo maak je het:

  1. Snijd de bietjes in grove stukken. Leg de bietjes op een schaal en doe er 2 scheuten balsamicoazijn en een scheut olijfolie doorheen.
  2. Breng op smaak met peper en zout en strooi de blaadjes basilicum over de bietjes.
  3. Sprenkel een beetje olijfolie over de hüttenkäse en breng op smaak met wat zout en peper. Rasp er wat citroenschil overheen.
  4. Schep vervolgens de hüttenkäse over de bietjes en besprenkel het geheel nog met wat olijfolie.

Tip: lekker om met een aardappelsalade of aardappeltjes uit de oven te eten!

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.