Jolinde en Eelke op de fiets

Over ons

Het is niet bij te houden. Elke week staat er een nieuwe voedingsgoeroe op die denkt te weten wat écht gezond voor je is. Lees erover als je het interessant vindt, maar blijf met beide voeten op de grond. Samen met je gezin op zoek naar een gezonde leefstijl? Gebruik je gezonde boerenverstand en hou het leuk!

StoereKost wil ouders en hun kinderen op een speelse manier nieuwsgierig maken voor gezonde voeding. Samen gaan we op ontdekkingstocht naar wat voeding is en wat het doet in en met het lichaam. En dat het stoer is om goed voor je eigen lichaam te zorgen. Dat is StoereKost!

Ónze ontdekkingstocht begon tijdens onze studies Natuurvoedingsadviseur (2014) en Kind en (Op)voeding (2015) bij Sonnevelt Opleidingen. Waar bestaat onze voeding uit en wat doet ons lichaam eigenlijk met de voeding die wij nuttigen? En met welke voeding voed je je lichaam écht? Kennis die we graag delen!

Wij delen onze kennis graag met andere ouders! StoereKost geeft workshops en lezingen voor vaders, moeders en ook voor kinderen. We kiezen er hier bewust voor om de workshops en lezingen in een kleine groep en in een ‘huiskamersetting’ aan te bieden. Een prettige omgeving om in te gaan op persoonlijke situaties en vragen én, niet onbelangrijk, onderling ervaringen uit te wisselen. Daarnaast bieden we speelse voedingslessen aan op scholen en kinderdagverblijven.

In veel gezinnen blijkt dat door de drukte van het leven vaak wel een vullende, maar niet altijd een voedende maaltijd op tafel komt. En vulling is niet voldoende. Zonder een gezond functionerend lichaam en geest wordt bewegen en leren een stuk lastiger! StoereKost laat graag zien dat voeden leuk en écht simpel is!