(Op)voedtips

‘Dat lust ik niet!’

‘Dat lust ik niet!’ Het ene kind zegt het bij elke maaltijd, terwijl het andere kind zit te smullen van alles wat je het voorschotelt. Hoe kan het dat er kinderen zijn die veel meer lusten dan andere kinderen? En hoe laat je je kind toch goed en gevarieerd eten?

De smaakontwikkeling start al tijdens de zwangerschap in de baarmoeder! De smaak van het vruchtwater wordt bepaald door wat de moeder eet. Je kindje kan dus tijdens de zwangerschap al een voorkeur voor bepaalde smaken ontwikkelen.

Baby’s hebben veel meer smaakpapillen dan volwassenen. Deze nemen snel af. Volwassenen proeven dus eigenlijk veel minder, maar kunnen hierdoor wel meer smaken waarderen en sterkere smaken aan. Kleine kinderen vinden sommige smaken te ‘sterk’, ze proeven er teveel van. Door het ouder worden en het afnemen van de smaakpapillen kan het kind steeds meer smaakjes aan.

Laat je kinderen al op jonge leeftijd wennen aan kleine hapjes met verschillende smaken, dan zullen ze op latere leeftijd meer lusten en meer durven proeven! Hou er rekening mee dat je kind iets minstens 10 x moet proeven voordat het aan de smaak gewend is.

Gelijk beginnen;-)?! We geven op zondag 27 januari en 20 februari de workshop ‘De eerste hapjes’. In deze workshop geeft StoereKost informatie over volwaardige voeding voor je kindje. Hierbij richten we ons op kinderen van 4 maanden tot 18 maanden.
StoereKost geeft de workshop bij Mums&More. Meld je aan met andere moeders/vaders van de zwangerschapsgym, vanuit de buurt of uit je vriendenkring. Meer info over de workshop vind je hier.
DATUM: 27 januari van 10.00-12.30 uur & 20 februari van 19.30-22.00 uur
DUUR: 2,5 uur
PRIJS: 35 euro per persoon (als ouderpaar betaal je 65 euro)

Vorige bericht Volgende bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.